4 tips till att hålla kärleken vid liv!

Att få ett förhållande att fungera kräver så mycket mer än bara kärlek. Förtroende, kommunikation och vilja är alla delar för ett långt och hälsosamt förhållande. Detta innebär att alla relationer behöver hårt arbete för att kunna överleva. Det finns en hel del saker ni som par kan göra och jobba på i vardagen för att hålla kärleken vid liv. Vi listar 4 tips för att hålla ert förhållande levande! 

1. Visa uppskattning 

När man varit tillsammans en längre tid är det otroligt vanligt att man börjar ta varandra för givet. Allt som man i början uppskattade hos den andra personen har istället blivit en vana som gör att man inte längre ser vad ens partner gör för en varje dag. Det farliga är att det är lättare att hitta fel och haka upp sig på dem, än att komma ihåg vad som gjorde att du fastnade för din partner till en början. 

Ett tips är därför att istället fokusera på det som är bra, och de egenskaper som gör att du älskar din partner. Visa din uppskattning varje dag på olika sätt. Du behöver inte göra storslagna gester varje dag, det kan räcka med så små saker som att skriva en lapp på badrumsspegeln med några fina ord till din partner eller att skicka ett kärleksfullt sms under dagen när ni båda är på jobbet.  

2. Var fysiska 

I början av ett förhållande är den fysiska delen någonting av det mest självklara när ni ses. Ju längre tiden går och ju mer bekväma ni blir med varandra är det lätt hänt att den fysiska delen sakta glöms bort. Istället pratar ni om praktiska saker som har med boende, arbete eller annan sysselsättning att göra, vilket i längden kan leda till att ni istället känner er mer som vänner istället för älskare. 

Att ha fysisk kontakt varje dag med allt ifrån kramar, kyssar eller annan beröring gör att du känner dig nära din partner oavsett hur länge ni har varit tillsammans. Ord betyder självklart väldigt mycket det med, men beröring visar verkligen att ni tycker om varandra och att ni attraheras av den andra.  

Den fysiska kontakten kommer gå i perioder, det är vanligt i ett längre förhållande, men att exempelvis kyssa varandra god morgon, god natt eller när vi går hemifrån till jobbet är små gester som kan sätta tonen för hela dagen. 

3. Lär er bråka på rätt sätt 

Alla par kommer någon gång bråka, det är oundvikligt och kan i flera fall vara någonting positivt om ni kan lära ett att bråka på rätt sätt. Livet kommer ständigt förändras, likaså ni som individer. Vi hanterar därför situationer på olika sätt och det är inte ovanligt att du och din partner har helt olika sätt att lösa konfliker och problem på.  

Att lära sig att bråka på rätt sätt innebär att man istället för att försöka bevisa vem som har rätt och låta sitt ego stå i vägen så försöker man tillsammans hitta en lösning på problemet för att kunna komma närmare varandra. Att jobba på relationen i god tid är väsentligt för att ni ska vilja fortsätta jobba på ert förhållande varje dag. 

4. Bli ett team 

Att hitta ett sätt som gör att ni båda känner er uppskattade och älskade kan se olika ut för båda parter då vi alla har vårt egna kärleksspråk. Att veta vad det är som gör att din partner känner sig trygg och älskad är otroligt viktigt för att du ska kunna se till att hen får sina behov uppfyllda och vice versa.  

Bli ett team och jobba er fram igenom framtida problem och situationer där ni båda hjälper till i vardagen för att göra livet lättare för den andra.