6 grundläggande regler för dejting – Det ska vara roligt, inte stressigt.

6 grundläggande regler för dejting – Låt oss inse det: Dejting kan vara lite skrämmande, och det har inget att göra med självförtroende. Även om du är helt bekväm med dig själv och är en bra konversatör är tanken på att visa upp ditt bästa jag och vara sårbar med en främling som kan bli ditt livs kärlek, ja, skrämmande. Om du är på marknaden för ett förhållande – oavsett om det är en tillfällig flört eller något långsiktigt – kan du se det här som din guide till modern dejting.

Vi har sammanställt de sex viktigaste reglerna när det gäller att hitta det du söker, så lägg stressen på hyllan och njut när du är på dejtingrundan.

1. Sätt dig igång att dejta!

Vi vet att det kan vara stressigt att träffa människor, men försök att övervinna alla negativa känslor som du har kring dejting, för ju mer du utsätter dig för det där ute, desto större är dina chanser att träffa någon du verkligen gillar. Om du inte gillar dejtingappar kan du prova en annan väg, som att be dina vänner att fixa dig. Du kan till och med undersöka scenen på dina favoritplatser, vilket ökar dina chanser att hitta någon med gemensamma intressen. Så om du älskar yoga, se om du tycker att någon i klassen är attraktiv och prata med dem efteråt.

2. Håll ett öppet sinne

Att vara öppenhjärtig är kanske den viktigaste regeln på den här listan. Du kanske tror att du har en typ, vilket oavsiktligt har stängt dig från att träffa någon du skulle kunna bli kär i. Bara för att någon har andra intressen än du eller inte är din typiska ”go-to” betyder det inte att du automatiskt ska avskriva dem som någon du inte skulle vara intresserad av. Vad har du att förlora på att ge någon en chans?

3. Håll dig säker

En annan sak att tänka på: din säkerhet är det viktigaste när du dejtar. Om du inte känner dig bekväm eller säker ska du inte oroa dig för att stanna kvar för att vara artig. Gå definitivt därifrån. Om du ska träffa någon från en dejtingapp (en främling) rekommenderar vi att du låter en vän veta var du är, att du träffar din dejt på en offentlig plats och att du håller dig klar i huvudet så att du kan göra bra val från början till slut.

4. Sätt ditt eget tempo

När du dejtar någon ny är det viktigt att föra relationen framåt i din egen takt. Vi ansluter oss inte nödvändigtvis till samhällets långvariga och outtalade regel om att vänta en viss tid innan du blir intim med din nya partner, men vi anser att det är okej att vänta om du inte är helt säker på att intimitet är något du är redo för än.

5. Kom ihåg: Det tar tid att skapa djupa kontakter

På tal om att bestämma din egen takt, ta bort lite av stressen från dig själv och kom ihåg att det inte kommer att ske över en natt att hitta den perfekta personen för dig. Så i stället för att skynda på processen och nöja dig med en partner som inte uppfyller alla dina behov ligger det i ditt eget intresse att lägga ner den tid det tar att dejta fler personer och öka dina chanser att hitta den som gör dig lyckligast.

6. Behåll en positiv inställning

Vi förstår att du inte kan vara positiv hela tiden. Men när det gäller dejting ska du göra ditt bästa för att hålla all negativitet i schack, för om du går på en första dejt och tror att det kommer att bli en katastrof, så blir det troligen en katastrof. Tänk på det här sättet: Om du går ut och tar en drink med någon som du inte var så förtjust i, var det bara två timmar av ditt liv, eller hur? Om du däremot är på väg till en första dejt och tänker: ”Jag kommer att skratta mycket, beställa min favoritcocktail och ha det jättekul även om det inte blir någon andra dejt”, kommer du att ha mycket roligt. Kraften hos positivt tänkande är definitivt verklig.

Stort lycka till med din dejting!