Bjuda ut på dejt – Hur bjuder man ut någon på dejt?

Bjuda ut på dejt – Att bjuda ut någon på en dejt idag kan vara något som är långt utanför vår komfortzon. De flesta är medlemmar på dejtingsidor och har man kommit upp i ålder är det stor chans att den man har ett intresse för redan har en partner. Men låt inte detta skrämma dig, frågar man inte så kommer svaret alltid att vara ett “nej”.  

När ska man bjuda ut någon på Tinder? 

Att bjuda ut någon via en dejtingapp kan kännas lite lättare än att göra det i “verkligheten”. Nackdelen är att det endast är textbaserat och man får inte riktigt en uppfattning kring helheten hos personen. Om du har pratat med en person ett tag och du funderar på om du ska bjuda ut personen, när är då det rätta tillfället?  

Frågar man tidigt kan den andra personen få fel uppfattning om vad man är ute efter och frågar man försent kan personen tro att man inte längre är intresserad. Det finns egentligen inget rätt eller fel svar på den här frågan utan det mesta handlar om magkänsla.  

Bidrar hen till konversationen? Är hen nyfiken på dig och meddelandena låter entusiastiska? Då är det dags för den stora frågan. Här kan man ge hen några alternativ på aktiviteter för att öka chanserna att få ett “ja”. Det behöver inte vara så komplicerat, ett enkelt “vill du ses på en fika eller en drink?” kommer man långt på.  

Hur bjuder man ut en kvinna?

 Du har fått upp intresset för en kvinna och bestämt dig för att äntligen lägga in en stöt, men hur ska man gå tillväga? Vill man vara säker på att man inte får ett nej kan det vara bra att börja med att testa vattnet. Att flirta lite kan vara en bra start, även beröring kan vara ett sätt att få fram en reaktion.  

Det kan kännas svårt att bjuda ut en kvinna om man inte gjort det på länge och vill man minska risken för ett avslag kan man ta det säkert och föreslå någonting så enkelt som en fika eller att gå på en utställning tillsammans.  Tänk även över olika samtalsämnen till första dejten, för att vara mer förberedd när ni faktiskt ses.

Då slipper man den största pressen som middagar eller drinkkvällar kan föra med sig och man kan fokusera på att lära känna personen man bjudit ut på ett ledigt och lättsamt sätt. Är man säker på att hon är intresserad kan man våga sig på en middag eller något mer intimt. Det viktigaste är att man är sig själv och inte försöker för mycket. 

Hur ska jag bjuda ut honom? 

I vår moderna tid är det inte ovanligt att även kvinnor är de som bjuder ut någon på dejt. Det viktigaste är att inte tänka för mycket, då förstör du för dig själv redan innan du hunnit fråga. Håll det simpelt och var rakt på sak för att inte förvirra den tillfrågade personen.  

Ställ frågan “Vill du gå ut och äta på torsdagkväll?” istället för något vagt som “Om du inte redan har planer på torsdagkväll så kanske vi kunde ses?”. En dejt är en dejt. Vill man använda en klassisk raggningsreplik är det också ett alternativ, män älskar kvinnor med självförtroende och humor är heller aldrig fel.   

Hur bjuder man ut någon man inte känner? 

Att bjuda ut på dejt är någonting som kan vara skrämmande även om man redan är bekanta. Att bjuda ut någon man inte redan har en relation till kan vara lika skrämmande, om inte värre. Fördelen med att bjuda ut någon man inte känner är att du aldrig behöver träffa personen ifråga igen om det inte går som man tänkt sig.  

Här kan det vara bättre att fråga om en fika eller en promenad än en middag och bio. Att ta en lättsam fika låter er lära känna varandra bättre utan att det blir för dejt-aktigt och det är en lätt plats att lämna om det skulle vara så att man inte känner en gnista.  

Lämna en kommentar