Dejting 50+ – dejting för dig över 50 – så funkar det!

Dejting är för alla åldrar och även du som har fyllt 50 kan hitta din nya stora kärlek att dela livet med. Tack vare ett gediget utbud av appar och elektroniska tjänster är det idag enklare än någonsin att skapa en personlig profil och innehåll som gör att du kan hitta en person som delar liknande intressen.

Men att dejta online har såklart också sina nackdelar och det finns flera saker som du bör ta i beaktning när du använder olika dejtinghemsidor, vilket vi ska kika lite mer på här. Hur skapar du en skräddarsydd profil och vad ska du undvika att inkludera för att kunna hitta din nya stora kärlek?

Utmärkande dejtinghemsidor

Idag är det framförallt några framstående och populära applikationer och dejtinghemsidor som används mer frekvent i Sverige. Dessa kan du läsa mer om nedan. Gör ett val som passar dig och som har en design som är enkel att navigera sig igenom och använda. Till exempel kan du kika vidare på Ourtime eller 50plusmatch.

Vilka dejtingsida ska du välja?

Precis som med många andra saker i livet är dejting väldigt personligt och det är därför viktigt att du gör ett val som passar dig. Det finns flera hemsidor som inriktar sig till särskilda åldersgrupper eller en viss sexuell läggning, vilket såklart då också är värt att ta i åtanke. Att dejta kan också vara ganska tidskrävande och det är därför viktigt att den sida du väljer är enkel att använda och anpassad efter din tekniska förmåga.

Hemsidans säkerhetsfunktioner

En sak som också är viktigt att ha i åtanke är att du kikar på sitens recensioner och utlåtanden från tidigare användare. Hemsidans säkerhetsfunktioner mot till exempel catfishing och olagliga konton är någonting som många dejtingsidor marknadsför lite extra idag.

Även om det inte är vanligt förekommande så råkar många fortfarande ut för att personer försöker lura dem på pengar, eller att någon utger sig för att vara en helt annan person än de faktiskt är. Det är därför viktigt att du aldrig ger ut några kontouppgifter till någon du inte känner eller träffar regelbundet. Det är såklart alltid lockande att bjuda till lite extra när man träffar någon som man verkligen tycker om. Men det skadar aldrig att vara lite extra försiktig när man träffar folk online.

Om hemsidan har säkerhetsfunktioner och även stöds med hjälp av bankID är det dock svårt för personer att utge sig för att vara någon annan och det är alltså dessa hemsidor som du bör kika lite extra på och använda. Detta för att du ska kunna använda tjänsten mer säkert och känna dig trygg när du pratar med nya människor.

Hur matchar man med personer?

Inbyggda funktioner matchar din profil med andra profiler, för att du i sin tur ska kunna få chansen att möta likasinnade själar, utan att du behöver bläddra dig igenom otaliga profiler för att hitta en som matchar din.

Beroende på vilken dejtingapp eller hemsida som du använder dig av, ser funktionerna och valen lite olika ut. Detta är varför det är extra viktigt att du väljer en hemsida som passar dig perfekt och som har funktioner som underlättar ditt användande. Jämför olika hemsidor för att hitta en som faller dig i smaken.

Så här skapar du den bästa profilen

När du har bläddrat dig igenom olika dejtinghemsidor, läst recensioner och slutligen gjort ett val som baseras på din åldersgrupp och mål är det dags att göra ett val. I samband med att du registrerar dig på den valda hemsidan är det också viktigt att du skräddarsyr din profil. För att du ska kunna träffa en person med likasinnade intressen och livsstil, kommer din profil att ha avgörande betydelse.

Men om du aldrig har skapat en dejtingprofil tidigare, kan det vara svårt att veta vad du ska inkludera och även utesluta. Tänk dig att du skriver ett CV om dig själv, men beskriver dina intressen och mål, istället för att fokusera på tidigare jobb och meriter.

Dina intressen kommer att ha stor betydelse när någon kikar på din profil och tanken är att försöka hitta någon med liknande eller samma intressen. Glöm heller inte att inkludera vad du letar efter i din framtida partner och även lite om din personlighet. Målet med profilen ska alltid vara att vara så öppen och ärlig som du bara kan, eftersom personerna du träffar ändå kommer att kunna uppmärksamma de saker som inte stämmer.

Profilen ska ge en tydlig bild över dig som person och ge besökaren en bra helhetsbild. Detta gör att du direkt kan sålla bort personer som inte faller dig i smaken, men också göra att du inte matchas med personer som är väldigt olika dig både, vad gäller personlighet och intressen.

Så här väljer du en bra profilbild

Vad gäller din profilbild ska den vara uppdaterad och tagen nyligen. Det kanske är lockande att inkludera en bild från din semester för några år sedan och om du inte har förändrats mycket är det heller ingen dum ide. Men bilden ska ge en tydlig bild av hur du ser ut nu och vara tagen i en verklighetstrogen miljö och vinkel som representerar dig som person.

Så vad ska du då undvika? Ja det finns framförallt tre saker som du inte bör inkludera på din profilbild. Detta är andra inkluderade personer i samma bild, då detta kan göra det svårt för andra sökande att tydligt se vem du är. Du bör heller inte retuschera bilderna eller använda bilder som är oskarpa eller suddiga. Ge ett professionellt intryck och be gärna en vän eller familjemedlem att ta en bra profilbild om du är osäker på vilken du ska välja. När profilen väl är skapad, kan du börja leta efter din nya stora kärlek. Många träffar idag sin livspartner online och oavsett ålder är det aldrig försent att leta vidare. Lycka till!

Lämna en kommentar