Hur du hittar kärleken!

Att hitta kärleken i ett samhälle där mycket av den första kommunikationen sker online kan kännas läskigt och ovant, men det behöver inte vara det. Även om vi lever i en digitaliserad värld så finns det gott om tillfällen där du kan söka efter den rätta ute, i det som många kallar det verkliga livet.  

Vad passar dig bäst? Det ska vi lista ut tillsammans, och självklart ge andra tips på hur du hittar kärleken!  

Att dejta – offline eller online?  

Det finns inga rätt eller fel sätt att hitta kärleken, men däremot finns det flera olika vägar du kan välja mellan. Det första du behöver bestämma dig för är om du vill testa på att ha den första kommunikationen online, genom en dejtingapp, eller offline, till exempel på en bar eller via något fritidsintresse. Eller varför inte testa på båda?  

Onlinedejting  

Att hitta någon online med hjälp av olika hemsidor eller genom en app ligger i toppen av hur många träffar sin partner idag, och det är inte så konstigt. Tack vare dessa hjälpmedel kan du få lite hjälp på vägen för att hitta en person som du kanske inte skulle vågat prata med ute och med onlinedejting du får lite mer utbud helt enkelt!  

Det som kan kännas mer obekvämt är att det kan vara svårt att känna av den andra personens energi genom en skärm och meddelanden. Detta är någonting som spelar en avgörande roll om du bestämmer dig för att fortsätta träffa någon eller inte. Men det värsta som kan hända om din och en persons kemi inte fungerar är att du efter första dejten väljer att inte fortsätta träffa hen igen. 

Fördelar  

  • Större utbud då du kan välja ett stort avstånd  
  • Du kan innan en första dejt se om ni har någonting gemensamt  
  • Ni kan bryta isen innan ni ses första gången  

Nackdelar  

  • Att läsa av en persons energi kan vara svårt genom en skärm  

Offlinedejting  

Om du ser någon som du finner attraktiv på stan eller när du är ute och tar en öl så kan det vara frestande att gå fram och presentera dig – men alltför ofta så vågar vi inte ta steget. Detta är ofta kopplat till en rädsla att bli avvisad, någonting som kan kännas hårdare i verkligheten än online.  

Det är dock väldigt tacksamt att kunna prata med någon direkt och känna av stämningen istället för genom en skärm, då det blir väldigt mycket svårare att läsa av. Så våga gå fram! Det värsta som kan hända är att du får ett nej men det kommer det vara värt att riskera om det är den rätta som står där.  

Fördelar 

  • Du kan snabbt känna av om en person är intressant eller inte 
  • Mindre missförstånd vid första interaktion med direktkontakt  

Nackdelar 

  • Att bli avvisad kan göra lite ondare ansikte mot ansikte 

Din attityd har betydelse 

Tappa aldrig hoppet, för kärleken finns för alla som vill ha den. Ibland måste vi bara leta lite längre innan den uppenbarar sig. Våga öppna upp dig för nya människor och var nyfiken. 

Du behöver inte alltid leta så långt bort – även om det kan kännas märkligt så kan kärleken finnas närmare än du tror. Att börja dejta någon som du redan ser som en vän till exempel, gör att man redan har tagit sig förbi många hinder som finns på vägen mot ett bra förhållande. Så fråga dig själv, finns det någon runt dig som det finns någon extra kemi med eller som du skulle kunna tänka dig att ta ytterligare ett steg med? 

Så länge du är öppen och kan visa dig sårbar när det gäller så kommer kärleken komma, kanske när du minst anar det!