Hur hittar jag någon att dejta? – Vi ger dig de bästa tipsen!

Hur hittar jag någon att dejta? – Idag kan det både vara svårt och överväldigande att veta var man ska börja när det kommer till att hitta en person att träffa mer seriöst. Vi lever i en värld som mycket styrs av teknologin, och så även dejtingvärlden.

Men låt det inte skrämma dig – tack vare teknologi eller genom det klassiska sättet att träffa någon på, så kan du även få hjälp på vägen att träffa en person som du klickar lite extra med!

Online eller offline – vad fungerar bäst?

Som du säkert vet så har appar tagit över ordentligt i dejtingvärlden och vi kommer ge dig lite olika alternativ som kan passa dig, allt beroende på vad du är ute efter. Men om du inte känner dig bekväm att hitta någon online så kommer vi såklart även komma med lite mer traditionella tips som du kan använda dig av om du hellre vill välja den vägen.

Den bästa metoden är helt enkelt den du själv känner dig mest bekväm med, det finns inga rätt eller fel!

Onlinedejting

Idag finns det många olika sidor online du lätt kan registrera dig på för att hitta någon att dejta. Utöver hemsidor så finns det minst lika många appar du kan ladda ner på din telefon för samma ändamål.

Tinder – En app som har vuxit ordentligt och är idag en av de största dejtingapparna i världen. Fungerar för alla åldrar men är mest passande för dig mellan 18 och 35 år.

Ourtime – Till skillnad från Tinder som är för den lite yngre målgruppen så är Ourtime en app för dig som är 50+ som letar efter någon att dejta.

Relate – Om du känner att hitta någon online kan kännas ytligt så är Relate-appen någonting för dig. Här får du vid din registrering välja de värderingar som du tycker är viktiga i livet och du kommer då att matchas ihop med olika personer utefter era värderingar!

Grindr – En app som riktar sig specifikt till HBTQ-personer. Om du känner att utbudet är för litet på andra appar så kan Grindr vara för dig.

Elitsinglar – Elitsinglar passar dig med en högre utbildning och som vill hitta någon som har akademisk bakgrund. Variationen på ålder på medlemmarna är stort, men främst är användarna mellan 30 och 50 år.

Att dejta online kan vara lite läskigt till en början, men när du hittat någon du känner att du vill skaffa en djupare kontakt med eller som du vill bjuda ut på en dejt så är det ofta det första meddelandet som är svårast. Vänta inte på att den andra personen ska skriva, ta första steget och visa att du är intresserad, det uppskattas! 

Offlinedejting

Att träffa någon spontant medan du är ute blir mindre och mindre vanligt, men det är absolut inte omöjligt och du är inte ensam med att vilja träffa någon mer traditionellt! Här kommer lite tips för dig som känner att det här är den vägen du vill ta för att hitta någon.

Hitta vad du är intresserad av

Att hitta rätt partner kan ha mycket att göra med hur mycket gemensamt ni har. Många idag känner att enda sättet att hitta någon att prata med är på en bar eller där man dricker alkohol, vilket i sig fungerar bra det också.

Men om du känner att du redan har testat det, eller bara vill prova någonting annat så kom fram till vilka olika intressen du har och som du söker hos den person du vill dejta. Ett exempel är om du är intresserad av träning så kan rätt ställe att hitta någon att dejta vara på ditt gym. Om du istället är väldigt intresserad av naturen så kan du hitta grupper online med olika frilufts-evenemang som du kan delta i och hitta andra likasinnade.

Ge det ett par dejter

I dagens fastgående samhälle så är vi snabba med mycket, och så även med att döma. Och tyvärr kan vi missa en partner som är en bra match för att vi har en uppfattat bild om hur första dejten ska vara. Ge det upp emot tre dejter och då kommer den mesta nervositet vara borta och du får se en mer äkta version av den person du sitter mittemot.

Behåll lugnet

Stressa inte över att du inte har hittat någon eller att det känns som att det aldrig blir rätt, den stressen kommer att kännas av när du går på dejt. Studier säger att alla har ungefär 125 000 lämpliga partners ute i världen – så ingen idé att stressa för att de innan inte fungerat som du velat, det kommer!

Nu när du har lite mer tips inför dejting så hoppas vi att du vågar ta steget att leta efter en partner som passar dig. Det finns någon ute där för oss alla, det är vi helt säkra på!