Hur vet man att man älskar någon?

Hur vet man att man älskar någon? – Det är väldigt vanligt att man tvivlar på sina känslor ibland och det kan vara svårt att veta vad man känner. Är känslorna äkta och vilka tecken är typiska för när man verkligen älskar någon?

Vad som är viktigt att du har i åtanke är dock att alla har olika tecken för vilken partner som passar perfekt och inte. Alla ser kärlek på lite olika sätt och personliga faktorer och vilken typ av partner som passar in i ditt liv varierar därför mellan olika personer.

Men dessa generella kärlekstecken är någonting som vi tror att alla fungerande relationer bör bestå av. Vi hoppas att du som är osäker på vad du känner för dig partner kan använda dessa punkter för att analysera dina känslor på ett djupare plan och se om du verkligen älskar din partner eller om det är mer av en förälskelse!

Personens välmående har högsta prioritet

När man verkligen älskar någon så är det viktigt för dig att personens välmående och lycka uppfylls. Typiska tecken är att du ofta går runt och funderar på din partners välmående, letar efter saker som visar på att din partner inte mår bra vid vissa situationer och försöker avlägsna risken för att dessa händelser uppstår i din partners liv.

Äkta kärlek innebär ofta också att du sätter din partners välmående framför ditt eget välmående. Här gäller det såklart att ha en balans då en fungerande relation innebär att ni både mår bra i förhållandet.

Varningsflaggor är om du ofta funderar på andra personer på ett sexuellt sätt eller ofta slänger ett öga på personer runt omkring dig. Detta kan vara ett tecken på att du inte är tillfreds med din relation och kanske inte gillar din partner på samma sätt som tidigare. Detta är ett av de vanligaste tecken på att dina känslor börjar svalna för din partner.

Du längtar efter din partner

Ett annat mått på att du älskar din partner eller en person i din närhet är att du längtar efter att prata med personen när ni inte är tillsammans. Ni får kraft från varandra och du känner dig bekväm i varandras sällskap.

Även om ni bor tillsammans så är det viktigt att denna känsla håller sig kvar. Om ni längtar efter att vara ifrån varandra, så är detta ett typiskt tecken på att ni kanske inte är menade för varandra eller att dina känslor för personen inte är äkta.

Du litar på din partner

Äkta kärlek innebär också ofta att du litar på din partner till 100%. Svartsjuka och osäkerheter i din relation kan ha förödande effekter på er relation. Oftast ger svartsjuka upphov till bråk och en negativ spänning som påverkar ert förhållande.

Det är viktigt att du tillåter din partner att göra saker utan dig och att du inte kontrollerar din partner. Samma gäller om du känner att din partner istället kontrollerar dig. Det är inget bra tecken och påverkar säkerligen också de djupare känslor som du har för din partner.

Även fast ni oftast gör saker tillsammans så kommer lite distans i förhållandet att få er att växa och äkta kärlek kan uppstå. Inget förhållande mår bra av att vara tillsammans dygnet runt. 

Om du har möjlighet att göra saker på egen hand kommer det också vara lättare att reflektera över er relation och fundera på vad dina känslor betyder. Är ni menade för varandra och älskar du verkligen din partner på ett djupare plan?