Bästa apparna för kristen dejting

Att dejta som ensamstående kristen kan vara svårt i vår tid. Det kan vara svårt att hitta potentiella personer som delar samma tro och värderingar som du på dejtingappar. Även om du på de flesta vanliga dejtingsajter kan filtrera användarna efter religion kan det inte kännas rätt för vissa troende kristna.

Kristna dejtingappar nämns inte i Bibeln och är inte heller mycket lovordade i kyrkan. Så det är normalt om du är ensamstående kristen och tvivlar på att använda en kristen dejtingtjänst. År 2021 ger kristna dejtingappar troende människor en möjlighet att träffa sin potentiella match i större skala än någonsin tidigare.

I den här guiden går vi igenom de bästa dejtingsajterna och -apparna för att träffa kristna singlar, ger dig tips om hur du väljer rätt för dig, listar fördelarna med kristen dejting och svarar på alla kvarstående frågor du kan ha om dejting som kristen. Läs vidare för att ta reda på det!

Kristendate se

eHarmony – Bästa databasen för långsiktiga relationer

Fördelar:

 • De flesta människor som söker relationer som slutar i äktenskap
 • Kompatibilitet ges stor betydelse.
 • Stor gemenskap av kristna medlemmar

Nackdelar:

 • Dyra premieplaner
 • Långsam registreringsprocess

Enligt eHarmony hittar någon kärleken på sajten var 14:e minut! Nu när vi har fått din uppmärksamhet, här är den bästa dejtingsajten för kristna. Den är pålitlig och 100 procent legitim. eHarmony är den dejtingsajt på nätet som ansvarar för fler äktenskap än någon annan dejtingsajt eller app.

Detta är en av de bästa kristna dejtingapparna eftersom de ställer mycket specifika frågor om tro, etik och värderingar som gör att de kan matcha dig med kristna som delar samma egenskaper som du. De har en stark matchningsalgoritm som hittar perfekta matchningar speciellt för dig.

eHarmony har funnits sedan 2000, vilket gör den till en av de första dejtingsajterna som har vunnit popularitet och auktoritet genom åren. Därför har de en av de största databaserna för att hitta en likasinnad kristen matchning. Det finns större chans att hitta riktig kärlek och äktenskap här för troende kristna än på någon annan dejtingsajt, vilket är anledningen till att eHarmony har hamnat på topp.

Kan du använda den gratis?

Ja, med ett gratis ”Basic Membership” kan du få obegränsat antal matchningar (men inga foton), svara på ett första meddelande, bläddra anonymt och se de senaste besökarna på din profil. Ett betalat medlemskap finns också tillgängligt på denna webbplats också.

Match.com 

Dejtingsidan Match.com är kanske den mötesplats som många först förknippar med att träffa nya människor och hitta sin nya kärlek. Det är kanske heller inte så konstigt då denna dejtingsida är en av de allra första som började dyka upp, långt innan Tinder och Bumble som många yngre personer använder idag. Men om man verkligen är seriös med att träffa sin framtida partner är det kanske hellre just Match.com som man ska kika lite extra på.  

Dejtingsida med hög säkerhet 

Med nya utvecklade funktioner och en högre säkerhet kan du filtrera i annonserna och hitta en person med liknande intressen och hobbys. Dessutom kan du skapa en skräddarsydd profil som gör att du står ut från mängden. 

En funktion som många användare uppskattar är den säkra hanteringen av uppgifter och att säkerheten som match.com har infört för skapning av profiler, säkerställer att det finns ytterst få fejkprofiler. Alltså större chans för dig att hitta någon som du verkligen tycker om. 

Skapa en inriktad profil 

När du skapar din profil kommer en virtuell assistent att hjälpa dig att bygga upp din profil. Detta för att du ska kunna inkludera all nödvändig information och även få en profil som speglar dig som person bättre. Profilen som du skapar kommer också sammanlänkas med hemsidans sökfunktion, vilket gör att du kan delta i event och gör att du kan göra mer avancerade sökningar på singlar som du vill kontakta. 

Allt som allt är Match.com en dejtingsida som vi tycker du ska kika lite extra på om du letar efter en säker hemsida med bra sökfunktioner. Ett något mer kostsamt val, men där du helt klart känner av fördelarna! 

Happy Pancake

Nackdelen med många dejtingsidor är att de kan kosta en ganska saftig månatlig summa. Men inte på Happy Pancake, denna dejtingsida är istället helt gratis och anpassad för alla olika typer av singlar. Dessutom är tjänsten mycket enkel att använda, vilket gör den skräddarsydd att använda oavsett ålder.

Trots att det inte kostar någonting att registrera sig på Happy Pancake, kan du känna dig trygg med en enkel och säker registrering. Ditt konto kommer precis som alla andra konton på hemsidan att verifieras, för att minska risken för profiler som inte är sanna. Så skapa ett konto idag och upptäck fördelarna med denna dejtingsida.

Fördelar med Happy Pancake

Det finns många fördelar med att registrera sig på Happy Pancake, varav den kostnadsfria registreringen helt klart hamnar högst upp på listan. Men dessutom har dejtingsidan över 800 000 svenska profiler, vilket gör det väldigt enkelt för dig att hitta en intressant matchning som faller dig i smaken.

Säkerställ att du har en uppdaterad profil och att du använder bilder som nytagna. Annars kommer ditt konto inte att bli godkänd under verifieringen. Säkerställ också att du skapar en bra profil som representerar dig som person. Inkludera dina intressen och relationsmål för att kunna få en bra träff.

Kundvänlig support

Ibland kan det också inträffa att man behöver hjälp med sin profil, vad som bör inkluderas eller om man har frågor om hur tjänsten fungerar. Du vill då kunna ha möjlighet att kontakta en svensktalande kundservice och prata med en riktig person. Många dejtingsidor har ingen kundservice över telefon utan kommer endast att hantera dina ärenden över mejl. Men inte på Happy Pancake. De erbjuder en bra service när du behöver det. Ett bra val för dig som ibland kan behöva lite hjälp på traven.

eDarling

Dejtingsidan eDarling är skräddarsydd för dig som letar efter seriös och bekväm dejtingupplevelse. Du kan själv söka fram personer som du vill träffa och den vetenskapliga sökfunktion är framtagen för att du ska kunna matchas med personer som har en liknande personlighet och intressen. Helt enkelt för att du direkt ska kunna söka kontakt med personer som faller dig i smaken.

Skapa en profil

Att skapa en profil på eDarling är enkelt och påbörjas med att du får berätta vem du är och vad du söker efter. Detta kan göras genom att fylla i dejtingsidans test, vilket dels ger dem en inblick i hur du är som person och resultatet kommer då också att spegla vilka personer som du presenteras inför.

När du skapar din profil är det viktigt att du tar dig själv i åtanke och funderar på din framtida partner. Vad tycker du om att göra och vilka mål har du med relationen?

Varför är eDarling så populärt?

Som användare ger eDarling dig flera fördelar och denna dejtingsida utses ofta som en av de säkraste plattformarna som du kan använda för just dejting. Detta är några bidragande orsaker till att hela 10 000 svenskar registrerar sig på plattformen varje månad, lika många män som kvinnor. Vill du ha en skräddarsydd upplevelse så rekommenderar vi eDarling lite extra.

Elitsinglar

Elitsinglar är en något nyare dejtingsida som erbjuder flera olika typer av medlemsalternativ. Fördelen med detta är att du kan skräddarsy din användning och endast betala för de funktioner som du tror att du faktiskt kommer att använda. Att skapa en profil är enkelt och du kan därefter ta del av liknande profiler för att få en bra match.

Två olika medlemskap

Du kan vid registrering välja mellan två typer av medlemskap, där baspaketet gör att du kan använda hemsidans mer enkla funktioner och premiumpaketet gör att du även kan ta del av exklusiva funktioner som gör det ännu enklare att hitta din nya kärlek.

Baspaketet ger dig rätt verktyg för att kunna skapa en profil, ladda upp bilder och få skräddarsydda matchningar med andra singlar. Men premiumpaketet ger dig också möjlighet att använda appen och mer avancerade sökfunktioner.

En mycket säker plattform

Anledningen till att många väljer Elitsinglar är att samtliga profiler går igenom omfattande säkerhetskontroller och angivna uppgifter kontrolleras också. Resultatet är en dejtingsida som är betydligt säkrare att använda än flera andra val på marknaden och du kan bläddra mellan olika profiler och känna dig trygg i att vad du ser på skärmen, faktiskt är vad du kommer att eventuellt möta.

Hitta din nya kärlek och registrera dig på Elitsinglar. En smart och trygg tjänst som har utformats för seriösa möten!

Hur man väljer den bästa kristna dejtingsajten

Uppkopplad dejting kan verka väldigt överväldigande. Men om du väljer rätt dejtingapp eller dejtingsajt som tillgodoser dina behov kan du försäkra dig om att du träffar högkvalitativa matchningar.

Här är några tips för att välja den bästa kristna dejtingsajten för just dig:

 • Bestäm om du vill ha en dejtingplattform som är exklusiv för kristna eller vanliga dejtingappar som låter dig filtrera användare baserat på religion.
 • Om du alltid är på din telefon, välj en dejtingsajt som också är tillgänglig via en app.
 • Läs recensioner och feedback från användare som har erfarenhet av att använda den dejtingsajt du önskar.
 • Se till att ställa in dina preferenser på rätt sätt så att du får rätt matchningar.
 • Lägg vikt vid dejtingsajter som verifierar sina användare (ingen har tid för spamkonton).
 • Välj en sajt eller app med en stor användarbas – det ger dig ett mycket större urval!

Fördelar med nätdejting för kristna

I och med Internets framväxt har det skett en ökning av den olika mängden sätt som människor kan hitta kärleken på. Det finns många människor som är ängsliga eller emot dejting på nätet, men de misslyckas med att se de många fördelarna.

Vilka är då fördelarna med nätdejting för kristna?

Som kristen har du en uppsättning normer och krav som du inte kan uppfylla.

Du vet exakt vilken typ av person du vill ha en engagerad relation med, vilket gör att du sorterar bort fel typer, vilket leder till en högre framgång.

Du har ett större urval av kvalitetsmatcher på nätet.

Låt oss inse att alla kristna inte kommer att träffa sitt livs kärlek i kyrkan eller genom sina vänner och sin familj. Det måste finnas fler alternativ – och nätdejting är där det finns!

Du bestämmer reglerna och takten.

Med blinddejter och matchmaking av välvilliga personer runt omkring dig finns det en obestridlig press att hitta den perfekta matchningen. Genom att engagera dig i nätdejting gör du det för dig själv och du får gå i din egen takt.

Lär dig mer om dig själv.

Genom att fylla i frågeformulär, skriva ”om mig”-biografier och svara på öppna frågor är du i färd med att lära känna dig själv mycket mer än du trodde att du gjorde. Uppkopplad dejting hjälper dig att få en bättre känsla för dig själv och vad exakt du söker hos din perfekta partner.

Bygg upp ditt självförtroende och din tro.

Uppkopplad dejting gör det möjligt för dig att lära känna någon innan du går på en första dejt. Detta kan hjälpa till att bygga upp förtroendet för dig själv och din förmåga att träffa någon rätt. Att träffa någon med samma värderingar och moral som du hjälper till att stärka din tro genom meningsfull kontakt.

Vanliga frågor om kristen dejting

Vilka är de mest populära kristna dejtingsajterna?

De två mest populära kristna dejtingsajterna är eHarmony och Christian Mingle.
Även om eHarmony är en vanlig dejtingsajt för alla religioner och inte är trosfokuserad, har den onekligen en stor mängd kristna singlar som använder sig av tjänsterna.
Christian Mingle är ett populärt val eftersom den skapades specifikt för kristna singlar och är 100 procent trosfokuserad. Den har till och med ett strikt verifieringssystem för att säkerställa att det är riktiga människor.

Vilka är fördelarna med kristna dejtingsajter?

Fördelen med att använda kristna dejtingsajter snarare än vanliga dejtingsajter är att du har större chans att hitta någon som delar din tro och har liknande värderingar som du. Kristna dejtingappar prioriterar att skapa starka relationer genom tro, så om religion är viktigt för dig kommer dessa dejtingsajter att vara till stor hjälp.

Vad är garantin för att det bara är kristna som använder dessa sajter?

Tyvärr finns det ingen garanti för att endast kristna använder kristna dejtingsajter. Alla du träffar kommer inte att ha samma tro som du. Men det finns en mycket större chans att träffa andra kristna på kristna dejtingsajter än på andra sajter.

De flesta sajter tillåter vem som helst att registrera sig och det finns ingen rigorös urvalsprocess. Leta efter ett alternativ för att ställa in dina preferenser till endast kristna och se till att fråga om deras tro när du för första gången inleder en konversation.

Finns det regler att följa vid kristen dejting?

Det finns några gemensamma regler för både vanliga dejtingsajter och kristna dejtingsajter. De är följande:

Ge inte ut din personliga information direkt (var du arbetar, var du bor osv.).

Innan du träffar en dejt personligen, försök att ha ett videosamtal för att verifiera att de är den de säger sig vara.

Undvik dem som ger dig en läskig känsla eller ber dig om personlig information och/eller pengar.

Ignorera eller blockera personer när du känner av röda flaggor.

Be och delta i meningsfulla samtal för att komma närmare varandra genom tron.

Slutligen

Dejtingsajter och appar ger människor större möjligheter än någonsin tidigare att hitta kärlek och äktenskap. Det finns så många dejtingappar som är exklusiva för vissa religioner, intressen och bakgrunder. Kristna dejtingappar skapades för att hjälpa kristna singlar att träffa likasinnade matchningar som de potentiellt kan ha ett engagerat förhållande och äktenskap med.

I den här artikeln har vi granskat de bästa dejtingsajterna och apparna för att träffa kristna singlar. Den bästa dejtingsajten som ger dig mest exponering och chans att träffa riktiga potentiella matchningar är eHarmony.

Men om du ville ha en kristen exklusiv dejtingapp, välj en av dem som är listad i den här artikeln och som stämmer överens med dina mål och din budget. Du kanske eller kanske inte hittar ditt livs kärlek på någon av dessa appar. Även om det inte blir av är det ett roligt sätt att träffa människor och det har många fler fördelar och möjligheter än nackdelar.

Lycka till och glad dejting!

Lämna en kommentar