Online dejting – Så får du din profil att sticka ut!

Online dejting är idag ett av de vanligaste sätten att träffa en partner på. Detta kan innebära dejting via ett socialt nätverk som Facebook eller Instagram, men det är även vanligt att träffa sin kärlek via en dejtingsida. Med många medlemmar och snarlika profiler kan det vara svårt att sticka ut i dejtingdjungeln.  

Vi listar i denna artikel 5 sätt att få din dejtingprofil att sticka ut för fler och bättre matchningar! 

1. Välj rätt profilbild 

Även om ett utseende absolut inte är det viktigaste hos en person när du söker kärleken, så är det dock det första du ser på en dejting profil och därför blir även det första intrycket viktigt. Vad för slags bilder du väljer att publicera i din profil kan även säga ganska mycket om vad du är för person.  

Klassiska ansiktsbilder är de som ger mest till besökaren och en leende bild är här oftast att föredra. Många väljer även att publicera bilder under en av deras favoritaktiviteter eller särskilda resmål som betytt mycket för personen. Genom att välja dina bilder med omsorg så kan du visa upp din personlighet och vad du tycker om att göra i livet utan att skriva en lång presentation. 

2. Var positiv och visa din humor 

När det kommer till din dejtingpresentation sätter även den standarden för vad som kommer fram i din personlighet och vad du söker. Din ton när du skriver kan vara minst lika viktig som det du skriver för att locka fler och framförallt rätt besökare till din sida.  

Bjud gärna på dig själv och visa din humoristiska sida när du skriver din presentation. Om du kan få någon att le av att läsa din profil så vet du att du lyckats bra med ett första intryck. 

3. Var ärlig med vad du söker 

Att dejta är generellt en balansgång och när du inte känner den andra personen kan det vara extremt svårt att kunna läsa av och avgöra vad för intentioner de har med sitt dejtande. Är de ute efter en kort fling eller söker de efter den stora kärleken? Fundera här även ut vad det är du själv söker och varför du valt att skapa ett konto på en dejtingsida.  

Det som gör att du både sparar tid och snabbare kan hitta just det du söker är genom att vara ärlig i din presentation kring vad du söker. Detta kan du dock göra utan att låta negativ eller vara för påstridig. Om du söker en långvarig partner så skriv det, men visa även att det inte är just ett förhållande du söker med vem som helst, utan rätt person.  

4. Framhäv det som gör dig speciell 

För att lyckas sticka ut bland andra dejtingprofiler kan det vara en god idé att tänka på vilka kvaliteter du själv har som gör att du tycker du är en bra partner. Är du en bra lyssnare, spontan, omhändertagande eller generös – visa det i din presentation så gott det går!  

Vad har du för unika drag eller kombinationer som gör att du är ett bra kap? Detta kan exempelvis vara att du är otroligt ambitiös och seriös på din arbetsplats, medan du samtidigt har en retsam jargong som gör dig både flirtig och sexig. Det är dina unika kombinationer som gör dig oförglömlig i dejtingvärlden. 

5. Håll dig kort 

Allt idag ska gå fort, och detta gäller tyvärr även när det kommer till dejtingprofiler. Ingen orkar läsa igenom långa paragrafer om vad du söker eller vilka erfarenheter som har gjort dig till den du är idag. Spara det till dina riktiga möten. För att din dejtingprofil ska sticka ut från mängden gäller det att hålla dig kort, men få med mycket delar där personen kan få en bra uppfattning om vad för slags person du är på några få meningar. 

Lämna en kommentar