Samtalsämnen på första dejten – minska pressen så du kan vara dig själv!

När man träffar en människa för första gången är det normalt att vara lite nervös, speciellt om man är ute på en första dejt. Det kan vara svårt att känna av situationen och komma på bra samtalsämnen som gör att samtalet flyter på naturligt.

 Här nedan kommer flera tips på olika samtalsämnen som kan hjälpa dig under din första dejt!

1. Berätta om ditt jobb

Något som är väldigt vanligt att prata om och som faller ganska naturligt är att berätta om sitt arbete. För att det inte ska kännas som en intervju kan du istället fördjupa dig lite i den andra personens yrkesval.

Du kan börja med att fråga varför din dejt just valde det yrke som hen valt och fråga vilka egenskaper man behöver för att klara av den yrkesrollen. Här får du reda på en hel del om den andra personen utan att ställa raka frågor om hens personlighet.

2. Familjen och bakgrund

Om du inte känner dig bekväm med att prata om dig själv så kan det vara enklare att berätta om de som står dig nära som syskon, bästa vänner eller föräldrar. Det är ett väldigt brett samtalsämne och kan även avslöja en hel del om din egen personlighet utan att du nödvändigtvis behöver prata om dig själv.

Om du inte vill ställa direkta frågor till din dejt kan du fråga hur många gånger din dejt flyttat eller hur din dejts familj skulle beskriva hen. På så sätt kan du få reda på mer om din dejts personlighet och relationen till de som står nära.

3. Fritidsintressen

Fråga din dejt om vad hen tycker om att göra på fritiden, det är ett enkelt sätt att lära känna varandra på. Du kan fråga om din dejt har några udda intressen, det kan leda till mycket skratt och kanske till någonting ni kan testa på tillsammans på nästa dejt?

4. Vad tycker du är viktigt i ett förhållande?

Om du är ute efter ett långsiktigt förhållande så är det kanske bäst att slänga fram alla korten på bordet. Det är en väldigt smart fråga att ställa direkt då du slipper slösa din tid på flera dejter ifall ni inte ser på ett förhållande på liknande sätt.

Det är ett stort ämne att beta igenom, men genom att fråga visar du ett stort intresse för personen och du får en chans att se om ni värderar samma saker i ett förhållande.

5. Resplaner

Ännu ett bra samtalsämne är att prata om resor. Har din dejt kanske precis varit på en spännande resa som hen vill berätta om, eller så kan du berätta om din absolut värsta resedestination. Du kan fråga om din dejts drömresmål och varför hen vill just dit. Hur vi ser på världen säger mycket om oss som personer.

6. Vart ser du dig själv om 5 år?

Önskar du att du har en familj, bor i en fin villa eller vill du resa och ha världen för dina fötter? Ens framtidsplaner säger mycket om vad man vill med livet just nu och även vad man letar efter i dejtingdjungeln. Även detta är något som kan vara bra att ta reda på om din dejt ifall du letar efter en livspartner.

7. TV-serier, film och musiksmak

Vad har din dejt för musiksmak? Vad vi lyssnar på och varför ger rum för intressanta diskussioner på en dejt och har ni dessutom samma musiksmak kan ni även mötas och connecta i musiken.

Samma gäller vad för slags TV-serier eller filmer som är era favoriter. Att dela dessa intressen skapar både nyfikenhet och en känsla av samhörighet, någonting som absolut är en fördel när ni är ute på er första dejt!

Lämna en kommentar