7 samtalsämnen till första dejten

Samtalsämnen till första dejten – Den första dejten kan vara rolig och spännande, men ärligt – de är också lite obekväma och skrämmande. Målet är att komma överens med personen och eventuellt hitta någon speciell, men vad händer om du får slut på saker att prata om under de första minuterna av dejten? Eller vad händer om det börjar kännas som en anställningsintervju i ditt försök att hålla samtalet vid liv? Du behöver inte hantera pinsamma tystnader eller obekväma pauser längre, för vi har kommit på sju bra samtalsidéer för första dejten. De kommer inte bara att förbättra dejt nummer ett och hjälpa er att få kontakt med varandra, utan även öka dina chanser att få dejt nummer två.

Var kommer ni ifrån?

När du och din dejt delar med er av era erfarenheter från barndomen kan det bidra till att öka banden mellan er två, samt hjälpa er att lära er mer om varandra. Oavsett om ni kommer från mycket liknande eller mycket olika bakgrunder kan ett samtal om var ni kommer ifrån, ert familjeliv och detaljer från er barndom bidra till att avslöja nya insikter om varandra. Du kanske till exempel upptäcker att även om du är yngst av fyra och de är ensambarn, så har ni ändå tittat på samma serier, spelat samma videospel och gått på liknande sommarläger.

Era favoritfilmer, tv-serier och böcker.

I dagens värld med Netflix, HBO, Viasat och C more råder det definitivt ingen brist på streamingtjänster eller tillgång till filmer, serier eller litteratur. Med detta i åtanke kan du genom att prata om de olika tv-serier du tittar på, berätta om filmer som du måste se och berätta mer om dina absoluta favoritböcker hjälpa till att hålla konversationen flytande medan du och din dejt avslöjar mer om era respektive personligheter. Om du till exempel älskar Stranger Things, inte kan få nog av The Marvelous Mrs Maisel eller har läst allt av J.K. Rowling kan detta vara bra utgångspunkter för samtal på första dejten. När ni diskuterar vad som är värt att binge-läsa och vad som är hett just nu kan det hjälpa dig att se om det finns några gnistor mellan dig och din dejt.

Berätta om era hobbies

När du är på en första dejt är det viktigt att prata om dina favoritsysselsättningar och passioner och dela med dig av vad som gör dig till den du är. Om du är gitarrist, yogi eller en ivrig fotbollsfantast kan en öppning om dina intressen bidra till att skapa nya möjligheter för dig och din dejt att lära känna varandra på en mer meningsfull nivå. Genom att prata om vad du gillar att göra på skoj lär du din dejt mer om dig och öppnar dörren för att i gengäld få reda på mer om dem. Du lär dig om deras preferenser samtidigt som du får veta hur mycket fritid de faktiskt har och hur de spenderar den.

Era resor

På tal om hobbies, anser du att du är en globetrotter? Hoppas du på att besöka Grekland en dag? Har du just gjort en resa till Vietnam? Att prata om resor är ett utmärkt samtal på första dejten eftersom det ger dig möjlighet att dela med dig av dina resehistorier (både de goda och de dåliga), öppna upp om platser du skulle vilja åka till en dag och upptäcka eventuella oförenligheter. Du och din dejt kan lära er mer om varandras intressen och passioner när ni öppnar upp om era idealiska typer av semestrar och favoritresmål.

Favoritmusiken

Eftersom du kan lära dig mycket om en person genom att prata om deras favoritmusik är det definitivt ett bra samtalsämne för en första dejt. Även om du kanske får veta att du och din dejt gillar samma typer av musik och kanske till och med har sett samma band eller festivaler live, kan du också utöka din egen musikrepertoar när du lär dig om de genrer och band som din dejt gillar. En första dejt kan vara ett bra sätt att få nya bandrekommendationer, och att dela med sig av musik och konserter kan hjälpa er två att knyta band. Ni kan öppna upp er om de bästa (och sämsta) showerna ni någonsin varit på eller prata om olika artister som ni gärna skulle vilja se live.

Ha ni samma ambitioner?

Var ser du dig själv om fem år? Vad sägs om tio år? När det gäller dessa större livsfrågor kan det vara ett bra sätt att lära känna någon bättre att kunna prata uppriktigt om dina mål, förhoppningar och önskningar på en första dejt. Dina mål behöver inte bara vara karriärinriktade – det viktiga är att dela med dig av vad du vill uppnå, oavsett om det handlar om att lära dig spela gitarr eller bemästra fransk matlagning, eftersom detta kan hjälpa din dejt att lära sig mer om dina intressen och prioriteringar.

Prata om mat

Eftersom första dejter inte alltid involverar mat kan det vara ett bra sätt att prata om mat för att sätta scenen (eller duka bordet) för en andra dejt. När du öppnar upp om dina favoritrestauranger, kök och bagerier kan du och din dejt diskutera de bästa ställena i stan för en bit mat, liksom den bästa måltiden du någonsin har ätit.